skip to Main Content
Private Car Charter in Yogyakarta with Driver and Java-Bali Tours, Indonesia

Plaatsen Die U Kunt Bezoeken Tijdens Uw Reis in Yogyakarta

Plaatsen Die U Kunt Bezoeken Tijdens Uw Reis in Yogyakarta – Wil je Yogyakarta bezoeken, maar weet je niet zeker waar je naartoe moet? In dit artikel schrijven we in het Nederlands welke plaatsen interessant zijn om te bezoeken als je in Yogyakarta bent. Populaire toeristische attracties in Yogyakarta die door veel toeristen worden bezocht uit verschillende regio’s in Indonesië en het buitenland.

Yogyakarta heeft veel toeristische attracties. Vakantie doorbrengen met je partner, alleen of met je familie en groep in onze stad zal niet genoeg zijn voor slechts een dag of twee. Veel toeristen die uit Nederland komen, bezoeken Yogyakarta en blijven dagen en wonen en verblijven hier zelfs.

In de oudheid was Indonesië een Nederlandse kolonie en de stad Yogyakarta is zeer sterk verbonden met die geschiedenis. Dat zien we aan de vele historische gebouwen die de Nederlanders in de stad Yogyakarta hebben achtergelaten. Het is dus niet verwonderlijk dat veel toeristen uit Nederland naar Yogyakarta komen en leren over de geschiedenis van dit land.

Plaatsen Die U Kunt Bezoeken Tijdens Uw Reis in Yogyakarta

Aanbevolen plekken om te bezoeken in Yogyakarta

Als je geïnteresseerd bent in een bezoek aan de stad Yogyakarta, maar niet zeker weet waar je heen moet, kun je lezen over enkele van de plaatsen die we aanbevelen. Er zijn vele toeristische trekpleisters in Yogyakarta, van historisch toerisme, natuurtoerisme, cultureel toerisme, culinair toerisme tot winkeltoerisme. En als u een Yogyakarta-chauffeur nodig heeft om u mee te nemen op uw reis, maak dan gebruik van onze diensten.

De Yogyakarta-chauffeur brengt je waar je maar wilt. Wij zullen proberen u een zo goed mogelijke indruk te geven voor uw bezoek aan de stad Yogyakarta. Niet alleen autorijden, wij kunnen u ook begeleiden als u toeristische plekken wilt bezoeken. Gemakkelijk om te communiceren met chauffeurs van Yogyakarta, nodigen u uit om de omliggende bezienswaardigheden te zien, te communiceren met de lokale bevolking van Yogyakarta en onze cultuur te begrijpen.

Het beste is dat u Yogyakarta City als uw eigen thuis zult voelen. Wij bedienen u op een vriendelijke manier en bieden u een gevoel van veiligheid en comfort, zodat u zich thuis voelt in Yogyakarta City.

Laten we eens kijken welke toeristische bezienswaardigheden u kunt bezoeken als u in de stad Yogyakarta bent?

Kaliadem

Als je ooit de post van een vriend met de berg Merapi op de achtergrond hebt gezien, dan is het zeker in het Kaliurang-gebied. Om precies te zijn: bij de Kaliadembunker. Behalve dat je veel kunt leren over de geschiedenis van de uitbarsting van de berg Merapi, kun je er ook innerlijke rust vinden. De lucht is koel en stil en kan uw vermoeidheid verlichten. Je avontuurniveau wordt met één niveau verhoogd door deze toeristische locatie te bezoeken.

De Kali Kuning-heuvel

Deze toeristische locatie in Jogja was vóór de uitbarsting van de berg Merapi in 2010 druk bezocht met toeristen. Begin 2017 bloeide Kali Kuning Hill opnieuw op tot een nieuwe toeristische locatie die erg mooi is als fotoplek.

U kunt zitten en ontspannen terwijl u geniet van de schoonheid van de berg Merapi en het omringende bos. Vooral met een kop hete koffie of warme thee is dit een zeer plezierige bezigheid.

Het Ullen Sentalu Museum

Iets verderop in het Kaliurang-gebied kunt u een bezoek brengen aan het Ullen Sentalu Museum. Ook al wordt het niet als een nieuwe toeristische attractie beschouwd, zou dit museum een anti-reguliere toeristische bestemming kunnen worden.

Niet alleen is het museumgebouw uniek, je kunt er ook kunstwerken van vele kunstenaars uit Jogja uit het verleden zien. Wat nog interessanter is, is dat je ook de geschiedenis van het Mataram-koninkrijk kunt leren kennen, dat beroemd is om zijn roem. In overeenstemming met de woorden van Ir Soekarno is een grote natie een natie die geschiedenis waardeert.

Het regenboogpark

Nog steeds in het noordelijke deel van Jogja kun je in Pelangi Park genieten van de nachtelijke sfeer met honderden lantaarns. Deze locatie bevindt zich in hetzelfde gebied als het Jogja Return Monument Museum op Jalan Ring Road Utara, Sariharjo, Sleman. Je kunt ‘s nachts bezoeken, dus je bezoekt niet alleen Malioboro of Alun-alun Kidul, die al door veel bezoekers wordt bezocht.

Ondersteboven wereld

Deze toeristische locatie in Jogja is plotseling een hit geworden sinds de opening. Op de locatie Ondersteboven Wereld kun je gekke dingen doen met je vrienden of partner. Omdat de locatie heel uniek is, alsof de wereld op zijn kop staat.

De locatie ligt aan de noordelijke ringweg, Depok, Jogja, niet ver van het stadscentrum. Momenteel zijn er in Indonesië maar twee Upside Downs, namelijk in Jogja en op Bali. Zorg er daarom voor dat je deze toeristische locatie bezoekt door een Jogja-auto met chauffeur te huren, zodat je hitniveau omhoog gaat.

Prambanan tempel

Deze schitterende tempel in Jogja komt je vast bekend voor. De Prambanan-tempel is een toeristisch icoon in het Sleman-district geworden. Er worden veel artistieke en culturele uitvoeringen opgevoerd op de locatie van de Prambanan-tempel.

De uitzichten en historische educatieve rondleidingen op de toeristische trekpleister Prambanan Temple zijn zeer compleet.

Het zou natuurlijk zonde zijn als je tijdens je vakantie in Jogja deze toeristische trekpleister niet bezoekt. De voorzieningen zijn compleet, zoals gebedshuizen, foodcourt, souvenirstalletjes, toiletten en parasolverhuur.

Kalibiru Nationaal Park

Deze toeristenplaats ligt in de westelijke regio van Yogyakarta. Voor degenen onder u die geen hoogtevrees hebben, zou Kalibiru Tourism een zeer opwindende toeristische bestemming kunnen zijn. Je kunt foto’s maken op de hoogte van een podium en een boom met een klif op de achtergrond.

Maak je geen zorgen, je wordt uitgerust met veiligheidsuitrusting tijdens het beklimmen van het hoge podium. Ook tijdens het fotograferen kunt u zich veilig en op uw gemak voelen.

Mangrovewoud Kulon Progo

Geschikt voor jou die een nieuwe sfeer wil ontdekken in Jogja. Je kunt proberen om in de schemering te komen. De sfeer zal erg mooi zijn om het moment met je camera vast te leggen.

Kedung Pedut-waterval

De sfeer rondom de Kedung Pedut waterval zorgt ervoor dat je je zeker thuis voelt, want de vriendelijkheid van de lokale bevolking maakt de sfeer op deze toeristische locatie zeer comfortabel. Rondom deze toeristische plek zijn veel lokale bewoners die hun gewassen verkopen, bijvoorbeeld durian van lokale plantages die zoet smaakt.

Ook al heerst er een dorpse sfeer, de faciliteiten zijn compleet, zoals tuinhuisjes om uit te rusten, openbare toiletten en gebedshuizen. Ook in het water kun je naar hartenlust spelen, maar je moet wel voorzichtig zijn. Als u nieuwsgierig bent, kunt u onmiddellijk vertrekken naar Jatimulyo Village, Kulon Progo Regency.

Mudal River Park Ecotoerisme

De juiste woorden om deze toeristische locatie, die de sfeer van een kalme rivier biedt, te omschrijven zijn uniek. Hoe kan dit, ook al ligt het ver van het bruisende stadscentrum, de faciliteiten zijn zeer compleet, zelfs WiFi-faciliteiten zijn beschikbaar.

Daarom hoef je je geen zorgen te maken over problemen met het updaten op sociale media, of het nu Instagram, Facebook, WhatsApp, TikTok enzovoort is. Het ecotoerisme Sungai Mudal Park ligt in het dorp Girimulyo, in het regentschap Kulon Progo. U kunt deze locatie bezoeken met behulp van de Jogja-autoverhuurservice.

Nglangaran-reservoir, Gunung Kidul

Vanuit de westelijke regio verschoof het ditmaal naar de oostelijke regio van Jogja, meer bepaald het Gunung Kidul-gebied. Nglanggeran Reservoir is een kunstmatig meer dat vroeger werd aangelegd voor irrigatie voor de lokale bewoners.

Het grote toeristische potentieel maakt dit kunstmatige meer met een zeer mooi panorama echter tot een favoriete toeristische locatie in Gunung Kidul. Je kunt op elk moment langskomen, want het is 24 uur geopend. Nglanggeran Gunung Kidul Reservoir bevindt zich in Nglanggeran, Patuk, Jogja.

Oude vulkaan

Niet ver van de locatie van de Nglanggeran Embung ligt een rotsachtige heuvel genaamd Ancient Volcano. Het ziet er van een afstand heel exotisch uit, je kunt het ook proberen te beklimmen. Het duurt slechts 45-60 minuten om naar de top te lopen. De vermoeidheid zal de panoramische schoonheid waard zijn waarvan u kunt genieten.

Jomblang-grotten

Nog steeds in het Gunung Kidul-gebied kun je de verbazingwekkende grotklimsensatie in Pacarejo, Semanu, proberen. Jomblang Cave is zelfs een toeristische bestemming van wereldklasse geworden.

Er zijn veel buitenlandse toeristen die speciaal naar deze locatie komen. Eén van de redenen is de zeer mooie ‘licht van de hemel’-plek die alleen te vinden is aan de monding van de grot.

Nog één ding: omdat deze toeristische locatie heel bijzonder is, zijn kaartjes voor deze grottentocht behoorlijk “uitdagend.” Bij een kaartjesprijs van Rp. 450 duizend per inzending, je wordt natuurlijk niet teleurgesteld.

Indrayanti-strand

Indrayanti Beach is behoorlijk beroemd in de rij exotische stranden in de oostelijke regio van Jogja. Het prachtige landschap en de witte zandstranden vormen een steunpilaar. Betaalbare prijzen voor de verhuur van eten, matjes en parasols zijn de redenen waarom veel toeristen er dol op zijn. Ook deze locatie beschikt over complete faciliteiten, variërend van gebedshuizen, schone toiletten tot accommodatie tegen uiteenlopende prijzen.

Glazen terrassen van Nguluran-strand

Deze toeristische bestemming in Gunung Kidul, Jogja is inderdaad erg populair. Het Glazen Terras op Nguluran Beach is een must voor jagers op geweldige plekken voor een meer esthetische Instagram-feed.

Wat maakt het dan precies geweldig? Uiteraard worden de glazen terrassen op de steile oever opgetrokken. Ook al wordt de veiligheid door het management gegarandeerd, toch vergt het extra lef om het te stylen.

De Pindul-grot

Dit is de populairste toeristenbestemming in Jogja, vooral in het Gunung Kidul-gebied. Er zijn veel binnenlandse en internationale toeristen op bezoek. De belangrijkste plek in de Pindul-grot is het verkennen van de grot met een gids van het management of de gids van Pindul Cave.

Er worden zoveel tourpakketten aangeboden in Pindul Cave om het toeristen gemakkelijker te maken. De faciliteiten in de Pindul-grot zijn uiteraard compleet, van gebedshuizen, restaurants, verhuur van apparatuur en camera’s, gidsdiensten, toiletten tot parkeerplaatsen.

Umbulharjo selfie-park

Deze toeristische locatie kan een optie voor gezinstoerisme zijn voor degenen onder u die niet te ver van het stadscentrum willen gaan, maar toch maximale stijl kunnen hebben. Selfie Park Taman Pule in Umbulharjo ligt slechts 10 minuten van Malioboro.

Op deze locatie kun je foto’s maken tot je tevreden bent, want er zijn veel coole fotoplekken. Hoewel het Selfie Park heet, is er nog steeds de hulp van andere mensen nodig om foto’s te maken. Het zou zonde zijn als je er alleen maar komt voor selfies.

Brreksi-kliffen

Deze voormalige mijnlocatie is veranderd in een esthetische toeristische bestemming die zelden leeg is van bezoekers. U kunt deze locatie bezoeken met behulp van een Jogja-autoverhuurservice. U kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de stad Jogja, de berg Merapi en de Prambanan-tempel.

De locatie van Tebing Breksi is gemakkelijk te bereiken en niet ver van het centrum van Jogja, namelijk in het Sambirejo-gebied, Prambanan. Bij een bezoek overdag mag u niet vergeten een paraplu mee te nemen, want de zon is erg heet.

Mangunan-dennenbos

Weer iets verschoven naar het zuidelijke deel van Jogja. Je moet het Mangunan Pine Forest bezoeken om veel Instagrambare foto’s in Jogja te krijgen. De locatie van het Mangunan Pine Forest is erg fotogeniek, welke stijl je ook maakt, de foto’s die je krijgt zijn gegarandeerd geweldig.

Zover het oog reikt staan er alleen dennenbomen, maar op deze locatie kun je verschillende dingen doen. Lekker ontspannen in een hangmat bijvoorbeeld en genieten van de koele lucht in het Mangunan Pine Forest.

Mangunan-fruittuin

Het heeft de bijnaam het land van de wolken, want als het ‘s ochtends regent of ‘s nachts in Jogja regent, kun je er zeker van zijn dat je ‘s ochtends dikke mistwolken langzaam in de lucht ziet bewegen op de kliffen van Mangunan Fruit Tuin.

In de ochtend om 05.00 uur is voor u het juiste moment om langs te komen. Je kunt ontspannen en foto’s maken met de Mangunan-klif op de achtergrond, een populaire plek in deze toeristische locatie.

Pengger-pijnboombos

De locatie is cool, mooi en plezierig om op te frissen. Deze locatie beschikt over een zeer goede en trendy fotoplek om overdag of ‘s nachts foto’s te maken. De spots Cetta Abipraya en Pancawara zijn bijvoorbeeld geschikt voor nachtfoto’s met de sprankelende stadslichten van Jogja als achtergrond.

Degenen onder u die geen camera hebben of niet meenemen, hoeven zich geen zorgen te maken, want er zijn fotografiediensten beschikbaar die u echt zullen helpen, vooral als u ‘s nachts foto’s maakt.

Becici-piek

Deze toeristische locatie werd bezocht door de voormalige president van de Verenigde Staten, Barack Obama. De sfeer op Becici Peak is cool, mooi en vol rust. De plek voor het maken van foto’s is ook erg interessant en werd op creatieve wijze door de directie ontwikkeld. Ook de beschikbare faciliteiten zijn behoorlijk compleet, zoals voldoende parkeergelegenheid, gebedshuizen, eetstalletjes en toiletten.

Depok-startbaan

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze locatie eigenlijk een start- en landingsbaan. U hoeft zich echter geen zorgen te maken, want deze landingsbaan wordt alleen onder bepaalde omstandigheden gebruikt en u kunt er dus nog steeds veilig naartoe.

Voor wie op zoek is naar een epische fotolocatie in Jogja, is Runway Runway Depok een van de juiste opties. Je kunt deze locatie ook gebruiken voor pre-wedding fotografie.

Zandduinen

De volgende locatie aan de zuidkust van Jogja. Op de Gumuk Pasir-locatie kun je foto’s maken in de woestijnstijl van Dubai. Bent u een anti-mainstream sportliefhebber, dan is deze zwarte woestijn ook zeer geschikt om te sandboarden.

Dat zijn de aanbevelingen voor populaire en actuele toeristische attracties in Jogja, van noord naar zuid, er zijn er natuurlijk nog veel meer die u kunt bezoeken. U kunt deze populaire en moderne toeristische attracties bezoeken met behulp van onze autoverhuurservice in Jogja.

Dit zijn diverse toeristische bestemmingen die u kunt bezoeken. Het is waar dat sommige plaatsen niet populair zijn bij buitenlandse toeristen, en dat is waar we je willen laten kennismaken met wat je zou moeten zien naast de populaire toeristische attracties die al namen hebben die over de hele wereld bekend zijn. De stad Yogyakarta is niet al te groot, waardoor je gewoon een paar dagen op vakantie kunt gaan in Yogyakarta Stad.

Wij hopen dat wat wij schrijven nuttig is voor de lezers. Vergeet niet om ons te steunen, zodat we de beste service kunnen blijven bieden aan alle toeristen die naar Yogyakarta komen. groetjes van ons!

error: Content is protected !!